Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwkowe superpowidła"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2011
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2011
Składniki
<strong>Przepis przy słała Paulina Jakubczak z Zawiercia</strong>
Śliwki umyj, osusz, wyjmij pestki. Włóż do rondla z grubym dnem, wsyp cukier, wlej ok. 1/3 szklanki wody. Smaż około godziny, mie szając od czasu do czasu (podlewaj małą ilością wody, jeśli masa zacznie przywierać).
Czynność powtarzaj przez kolejne 3-4 dni. Ciepłe powidła przełóż do słoików, dobrze zakręć. Pasteryzuj 15 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie