Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zapiekanka dla dzieci.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 263
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8483
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 167
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 263
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8483
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 167
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować na mleku (2 razy tyle mleka ile wynosi objętość ryżu) z dodatkiem soli do smaku, masłem i cukrem. W między czasie utrzeć żółtka , wymieszać z ugotowanym ostudzonym ryżem i rozetrzeć. Ubić pianę z białek na sztywno, wymieszać z masą ryżową, dodać skórki pomarańczowe, wlać śmietanę i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do przygotowanej foremki. Zapiec w gorącym piekarniku na złoty kolor. Podawać z dowolną konfiturą lub kwaśną śmietaną.