Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodki kapuśniak"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 28
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 28
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Składniki
Marchewki i pietruszkę oczyść, przekrój na połówki lub duże kawałki. Opłucz starannie pora, pozostaw w całości. Seler też opłucz, obierz i nie rozdrabniaj.
Warzywa włóż do garnka, zalej bulionem (może być z kostki). Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut. W tym czasie białą kapustę poszatkuj. Kiszoną przepłucz na sicie, odciśnij, a potem posiekaj ostrym nożem.
Pomidory ułóż na sicie, sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą. Usuń gniazda nasienne, miąższ, pokrój w plastry.
Poszatkowaną białą oraz kiszoną kapustę wrzuć do zupy, dodaj 2-3 ziarna ziela angielskiego. Gotuj razem kolejne 20 minut. 5 minut przed końcem gotowania dodaj pokrojone pomidory.
Przygotuj zasmażkę z 2 łyżek oleju i łyżki mąki, dodaj do zupy. Kapuśniak dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz zmielonym kminkiem. Przed podaniem posyp świeżą natką.Źródło: Świat kobiety