Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupełnie odmienna wersja krokietów :)
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5187
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5187
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Jabłka obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do garnka, posypujemy cukrem, mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 5 min. Następnie odkrywamy, by odparować wodę, dodajemy rodzynki i skórkę pomarańczową i dusimy kolejne 15 min. Pod koniec dosypujemy cynamon, mieszamy i dusimy jeszcze 5 min.
Naleśniki przekładamy jabłkami i składamy tak jak na krokiety (boki naleśnika składamy do środka i zwijamy). Następnie maczamy w słodkim jajku i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju. Pysznie smakują ze słodką śmietanką wymieszaną z cukrem waniliowym (niestety akurat nie miałam jej w domu). SMACZNEGO!