Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodko-kwaśna tarta cytrynowa"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 192
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 192
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 st. C. Formę do tarty natłuść. Wymieszaj w misce mąkę, cukier, żółtko i masło. Dodaj wodę i zagnieć elastyczne ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na pół godziny.
Rozwałkuj ciasto. Przełóż do formy, wyklej dokładnie brzegi, resztę odetnij. Ponakłuwaj widelcem. Piecz ok. 15 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 160 st. C.
Ubij jajka z cukrem. Dodaj śmietanę, startą skórkę z cytryny i limonki oraz sok. Wstaw do piekarnika na 40 minut. Po upieczeniu ostudź. Udekoruj śmietaną i plasterkami limonki.Źródło: Olivia