Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 14
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 32
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 14
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 32
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Ugotuj spaghetti, ostudź i pokrój na kawałki. Sparz pomidory, obierz i poprzekrawaj. Łyżeczką usuń pestki. Miąższ pokrój w drobną kostkę.
Ubij pianę z jajek i oleju. Dodaj przecier pomidorowy, maślankę, spaghetti i miąższ z pomidorów. Dopraw solą i pieprzem.
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i razem z tartym serem wmieszaj do masy ze spaghetti.
Do foremek na muffiny włóż papierowe koszyczki i ponakładaj przygotowaną masę. Piecz 20 min w 180 st. C.
Przed podaniem udekoruj tartym serem, kawałkami pomidorów koktajlowych i listkami bazylii.
Czas przygotowania: 50 minut 150 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień