Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słoneczna marmolada z bananów"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 261
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 84
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 261
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 84
Składniki
Umyj morele, osusz je i wyjmij pestki. Włóż do rondelka z grubym dnem i rozmiksuj. Dodaj cukier żelujący. Stale mieszając gotuj przez ok. 3 minuty.
Obierz banany, pokrój je w plasterki i dodaj do rondelka. Gotuj jeszcze przez minutę. Dopraw marmoladę kwaskiem cytrynowym.
Rozlej do czystych słoików i zamknij wygotowanymi wieczkami. Postaw słoiki na 5 minut na wieczku. Potem obróć je i poczekaj, aż wystygną.
Czas przygotowania: 40 minut. Poziom: średniŹródło: TV14