Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słońca za oknem brakuje, dlatego trzeba nadrabiać barwami na talerzu. Szybka w przygotowaniu, sycąca i oczywiście z samych zdrowych składników. Polecam!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16728
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 91
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 364
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16728
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 91
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 364
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 135
Składniki
Ryż gotujemy.
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy curry i podsmażamy.
Smarujemy naczynie żaroodporne tłuszczem i nakładamy ryż. Następnie mięso, paprykę i pieczarkę pokrojoną w kostkę, groszek, kukurydzę i przyprawiamy solą, pieprzem. Delikatnie przemieszać, aby przyprawy się rozeszły.
Jajo roztrzepujemy, dodajemy jogurt i starty ser żółty. Zalewamy zapiekankę i polecam posypać bazylią. Zapiekamy 20 min 180 stopni.