Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe, a jednocześnie efektowne i wykwintne. ;)
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 23
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 23
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Składniki
Kurczaka posolić i natrzeć utartym swieżym imbirem, zalać syropem z ananasów, zostawić na conajmniej godzinę w lodówce (najlepiej na noc).
Kurczka wyjąć z zalewy (nie wylewać), popieprzyć, usmażyć. Jak będzie złocisty, dolać zalewę, pokrojonego w kawałeczki ananasa i kukurydzę. Doprawić wg uznania, przyprawami podanymi wyżej. (Można dodać też odrobinę sosu chilli z butelki.)
Ugotować ryż, podawać z gorącym sosem. Smacznego!!!