Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smakowita tarta z wiśniami"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 511
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14725
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 511
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14725
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 81
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj nożem z masłem. Dodaj cukier puder, proszek do pieczenia, żółtka, wodę, zagnieć szybko ciasto. Zawiń w folię, wstaw do lodówki na godzinę.
Wiśnie umyj i wydryluj, wymieszaj z cukrem, mąką i cynamonem. 1/4 ciasta odłóż, resztę rozwałkuj. Formę na tartę wysmaruj masłem, wypełnij ciastem, formując wysoki brzeg. Ponakłuwaj widelcem, piecz przez 20 minut w 180°C. Wyjmij, wyłóż na nie wiśnie.
Odłożony kawałek ciasta rozwałkuj, wytnij z niego nożem paski, ułóż je na wierzchu wiśni, piecz przez 30 minut w temp. 180°C. Udekoruj listkami mięty.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień