Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smarowidło z bryndzy i pistacji"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 68
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 68
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Składniki
Obierz czosnek, opłucz szczypiorek i wszystko to pokrój drobno. Lekko upraż na suchej patelni pistacje, poczekaj, aż ostygną, i posiekaj na grubo.
Wymieszaj w misce bryndzę z mascarpone, dodaj czosnek, 3/4 posiekanego szczypiorku i 3/4 pistacji. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ew. rozrzedź, dodając trochę kwaśnej śmietany lub jogurtu.
Pokrój bagietkę na kromki, na suchej patelni opiecz je do przyrumienienia i poczekaj, aż ostygną. Następnie posmaruj je przygotowaną pastą, posyp resztą pistacji i szczypiorkiem. Podawaj natychmiast.
Czas przygotowania: 20 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14