Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upieczona, później usmażona w grubszych plastrach babka ziemniaczana. Babka zrobiona jest ze startych ziemniaków z takimi dodatkami jak kurze jajka, smażony wędzony boczek z cebulą oraz przypraw.
tarka lub maszyna do tarcia ziemniaków, patelnia, forma keksowa duża,
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, lekko odciskamy z wody, dodajemy sól, mąkę, kaszę manną, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe przyprawy. W między czasie smażymy pokrojone w kostkę boczek, kiełbaskę i cebulę. Gdy się podsmażą, dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wkładamy do piecyka. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Po upieczeniu studzimy, wyjmujemy z formy.
Ostudzoną babkę kroimy w grubsze plastry i smażymy na gorącym tłuszczu z oby stron na rumiany kolor. Usmażone plastry babki podajemy na ciepło z gęstym, naturalnym jogurtem lub z kwaśną, gęstą śmietaną, jak kto lubi. Smacznego !!!