Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i usmażonymi pieczarkami z cebulą i marynowanym ogórkiem z papryką.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Wymyte, osuszone kawałki kaczki nacieramy solą i ziołowym pieprzem.
Smażymy bez tłuszczu tłuszczu do miękkości mięsa i jego ładnego zarumienienia. Podczas smażenia troszkę podlewamy wodą.
Gdy części kaczki będą już na 80% usmażone to dodajemy wcześniej ugotowane młode ziemniaki i smażymy do ładnego zarumienienia się ziemniaków.
Na drugiej patelni smażymy pokrojone w plastry pieczarki i cebulę, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Usmażone udka i pierś podajemy z usmażonymi ziemniakami i usmażonymi pieczarkami z cebulą oraz z marynowanym ogórkiem z papryką. Smacznego !!!