Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smażona pierś kaczki z miodem i mandarynkami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 118
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1981
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 718
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 118
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1981
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 718
Składniki
Natnij pierś od strony skóry w kilku miejscach. Podsmażaj ją 8 minut (od strony skóry) na mocno rozgrzanej patelni. Usuń z patelni tłuszcz, odwróć mięso i dalej smaż przez 8 minut na średnim ogniu. Zdejmij mięso z patelni, ale trzymaj w cieple, na bardzo małym ogniu.
Zetrzyj na drobnej tarce skórkę z 2 mandarynek. Wyciśnij i przecedź sok z 4 mandarynek. Oddziel cząstki pozostałych 6 mandarynek. Usuń nadmiar tłuszczu z patelni po kaczych piersiach i zagotuj na niej sok z 4 mandarynek, startej skórki, płynnego miodu i świeżo zmielonego pieprzu.
Odparuj sos (na średnim ogniu), po czym dołóż cząstki mandarynek. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze 5 minut, mieszając. Podawaj mięso na ogrzanym półmisku i polej je ciepłym sosem. Posól i popieprz.Źródło: Olivia