Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i marynowanymi plasterkami z ogórków.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 158
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 158
Składniki
Wymyte i oczyszczone ćwiartki dobrze nacieramy solą i pieprzem. Natarte ćwiartki zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy ćwiartki na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor, do miękkości mięsa. W między czasie zagotowyjemy ziemniaki. Usmażone ćwiartki podajemy z ziemniakami polanymi tłuszczem i marynowanymi plasterkami z ogórków. Smacznego!!!