Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inne danie obiadowe. Polecam.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w kostkę.
Boczek i cebulę kroimy również w kostkę.
Pokrojone w kostkę ziemniaki solimy, pieprzymy i smażymy na gorącym tłuszczu do lekkiego zarumienienia się.
Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i cebulę. Dalej smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości cebuli i boczku.
Kilka razy mieszamy, przewracając na drugą stronę smażące się składniki.
Usmażone kostki ziemniaczane z boczkiem i cebulą wykładamy na talerze a na patelni smażymy jajka na sadzone. Do wyłożonych na talerz kostek z boczkiem i cebulą dodajemy po 2 usmażone jajka sadzone, 10 oliwek czarnych i marynowaną paprykę. Smacznego!!!