Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Smażone pierogi"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 171
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 666
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 171
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 666
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Bułkę namoczyć. Mięso zmielić razem z cebulą i odciśniętą bułką. Wyrobić z żółtkiem i doprawić. Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nadziewać farszem i zlepiać fantazyjnie. Gotować w osolonej wodzie.
Kapustę poszatkować. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić cebulę, dodać kapustę, oprószyć solą i pieprzem i dusić do miękkości. Dodać koperek i zagęścić zasmażką.
Pierogi obsmażyć na złoty kolor na oleju i podawać z kapustą.
ok. 75 minut
Do farszu mięsnego można dodać po kawałku marchewki i pietruszki z zupy oraz nieco ziół, np. majeranku lub pieprzu ziołowego.Źródło: Twoje Imperium