Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pierogi wigilijne, które można nie tylko w Święta podawać. Sprawdzą się również jako danie obiadowe, na imprezy czy przyjęcia.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Ciasto: Ze składników zagniatamy ciasto. Jeśli nasza mąka chłodnie dużo płynu, dodajemy dodatkowo 2-3 łyżki śmietany. Odstawiamy przykryte ciasto na 15-20 minut.
Farsz: Na rozgrzany smalec dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i zarumieniamy. Kapustę kiszoną szatkujemy na drobniejsze części. Wkładamy do garnka wraz z pokrojonymi drobno namoczonymi grzybami i cebulą. Wodą z grzybów podlewamy kapustę i wraz z przyprawami gotujemy do miękkości. Doprawiamy pieprzem. Mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką lub odpowiednią wycinarką, wykrawamy okręgi. Na każdy krążek kładziemy po łyżeczce farszu. Do gotującej się osolonej wody, wkładamy nasze pierogi i gotujemy 2 minuty od wypłynięcia. Następnie odsączamy z wody i smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Podajemy.