Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smażone roladki z indyka"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1247
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1247
Składniki
Plastry indyka umyj, osusz i lekko rozbij drewnianym tłuczkiem.
Każdy kotlet posmaruj ketchupem. Posyp ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Połóż po 3 kolby kukurydzy, zwiń ciasno w ruloniki i zepnij wykałaczkami.
Tak przygotowane roladki umieść na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Podsmaż krótko z każdej strony. Zdejmij, gdy lekko się przyrumienią.
Gotową potrawę podawaj z ryżem ugotowanym z kurkumą, pokrojonymi pomidorami i sałatą.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax