Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smażony łosoś na warzywach"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 646
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 646
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Składniki
Por oczyść. Odetnij twarde końcówki, pokrój go na kawałki o grubości 1-2 cm. Opłucz i drobniutko posiekaj chili. Umyj i osusz dzwonka łososia. Skrop sokiem z cytryny oraz sosem sojowym, posyp pieprzem, odstaw na godzinę.
Na patelni rozgrzej połowę oleju. Wrzuć dzwonka łososia, smaż po kilka minut z każdej strony. Osobno na reszcie oleju przesmaż por z chili. Dodaj rozmrożone warzywa. Wlej bulion, duś 20 minut. Dopraw solą. Podawaj z łososiem, ozdób dymką.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 360 kcal, cena 5,10 zł.Źródło: Świat kobiety