Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Mąkę, cukry i sól wysyp na stolnicę, wymieszaj. Dodaj posiekane masło, jajko i śmietanę, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.
Ciastem wyłóż prostokątną foremkę lub tortownicę. Ponakłuwaj widelcem. Piecz 25-30 minut w 180°C, aż smakowicie się zrumieni. Zostaw do wystygnięcia.
Podgrzej śmietankę i doprowadź do wrzenia. Dodaj pokruszoną czekoladę i gotuj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści.
Masę wylej na ciasto i wstaw do lodówki by stężała. Udekoruj żurawiną w cukrze pudrze i plasterkami kumkwatu.Źródło: Naj