Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe wywodzące się z kuchni japońskiej. Tanie i szybkie w przygotowaniu.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 25
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21469
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 25
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21469
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Składniki
Na głębokiej patelni mieszamy wódkę, sos sojowy, cukier i imbir. Dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Podgrzewamy na małym ogniu aż się zetnie.
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 2 łyżeczkami wody, dodajemy do mięsa. Podgrzewamy do odparowania. Mięso nakładamy do miseczek.
Jajka rozkłócamy z 2 łyżkami wody i solą. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż jajecznica stanie się sypka.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Podajemy z mięsem i usmażonym jajkiem.