Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach.
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5652
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5652
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Składniki
Przyprawy wrzucić do młynka elekrycznego i porządnie rozdrobnić. Mięso umyte, osuszone podzielić na kotlety. Każdy kotlet rozbić tłuczkem. Mięso przełożyć do salaterki. Każdy kotlet delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Dodać przyprawę i mięso dokładnie wymasować. Pozostawić w lodówce na 2 godz. Na patelni rozgrzać mocno olej rzepakowy. Usmażyć mięso po obu stronach. Na wierzchu ułożyć krążki cebuli grubo pokronoje i większe kawałki ząbków czosnku. Oprószyć delikatnie solą. Dodać przegotowaną wodę i liście laurowe. Gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem ok 1,5 godz. Podawać z ziemniakami i ulubioną sałatką. Sosu nie trzeba blendować, bo cebula i czosnek poprostu się smarują jak masło. Ale jeśli ktoś chce mieć gładki sos, to trzeba to zrobić, albo przetrzeć przez sito. Smacznego