Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Soczysta wątróbka z jabłkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 42
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 33
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 42
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 33
Składniki
Wątróbkę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na kawałki.
? Żeby pozbyć się przykrego zapachu, charakterystycznego dla podrobów, zalej mięso mlekiem i odstaw na godzinę.
Cebulę obierz i potnij w krążki. Umyte jabłka pokrój w ósemki, po czym usuń gniazda nasienne i skrop owoce sokiem wyciśniętym z cytryny.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulkę. Po chwili dodaj odsączoną z mleka wątróbkę. Dopraw ją solą oraz pieprzem i smaż kilka minut. Potem dolej trochę wody i duś całość do miękkości.
Na drugiej patelni podsmaż jabłka posypane majerankiem. Lekko przyrumienione wymieszaj z wątróbką i cebulką.
Gotową potrawę podawaj np. z purée ziemniaczanym lub z kromką świeżej bułki wrocławskiej.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV