Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Soczysty stek z pomidorami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 534
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 534
Składniki
Mięso posmaruj olejem z każdej strony. Ułóż na nagrzanym ruszcie lub grillu, a następnie piecz 10-15 minut, od czasu do czasu przewracając.
Gdy będzie miękkie, posyp solą i pieprzem.
Pomidory przekrój na pół, razem z papryką umieść na aluminiowej tacce.
Posyp startym na wiórki masłem, solą, pieprzem, posiekaną natką pietruszki i tartą bułką. Ułóż na ruszcie i piecz 5 minut. Podawaj do steków. Mięso możesz również polać sosem sojowym.
Czas: 30 min. 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV