Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sok z aronii wzmacniający odporność"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Składniki
Owoce przebierz i umyj. Wrzuć do garnka, zalej 3 litrami wody (wszystkie muszą być nią przykryte). Jeśli trzeba, dolej więcej wody.
2. Zagotuj. Gdy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i gotuj sok jeszcze około 20 min. Odcedź wygotowane owoce (w razie potrzeby przetrzyj przez gęste sito). Do soku dodaj cukier. Gotuj, aż się rozpuści. Dopraw do smaku sokiem z cytryny.
Przelej gorący sok do słoików i chwilę pasteryzuj albo do butelek z kapslem (przechowuj je w lodówce).Źródło: Kobieta i życie