Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymaga troszkę pracy, ale to miła odmiana w moim menu i chętnie poświęcam temu daniu swój czas:)
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6216
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 123
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6216
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 123
Składniki
Marchewkę pokroić w cienkie słupki, ananasa i paprykę na małe kawałki, cebulę w piórka. W woku rozgrzać oliwę, dodać przecier pomidorowy i sok wyciśnięty z pomarańczy. Gotować, aż płyny zredukują swą objętość. Następnie dodać wszystkie warzywa, owoce oraz cukier, ocet i przyprawy. Gotować na małym ogniu przez 15 - 20 minut.
W szklance rozrobić mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością zimnej wody, a następnie dolać ją powoli do sosu i dokładnie wymieszać. Podgrzewać jeszcze przez chwilę, bo sos musi zgęstnieć.
Solę przyprawiamy, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Podajemy w taki sposób jak na zdjęciu - na talerz wylewamy sosik i na to kładziemy filety z soli. Filet z jednej strony jest chrupiący, a od spodu mięciutki nasiąka sosem. Poezja!
Podawać można z ryżem. Smakuje też dobrze z pure.