Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sola ze smażoną cytryną na buraczkach"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 55
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 305
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 55
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2949
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 305
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Buraki gotuj 15 minut, odstaw w wodzie, w której się gotowały, na noc. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, ugotuj na parze. Sok z cytryny, miód, 2 łyżki oleju, sól i pieprz wymieszaj. Pokryj marynatą umytą i pokrojoną rybę. Smaż ją skórą do dołu przez kilka minut.
Buraki i ziemniaki połącz z mlekiem i kozim serem, przypraw gałką muszkatołową i pieprzem, zmiksuj blenderem. Na odrobinie oleju podsmaż plastry cytryny.
Na talerzu układaj pureé z buraków, rybę, plaster cytryny. Dekoruj sałatą, koperkiem i posiekanymi orzechami.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień