Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy sos borowikowy z makaronem
Garnek, patelnia, drewniana łyżka, deska do krojenia, nóż
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Do garnka nalej wody. Wlej do niego olej i dodaj szczyptę soli. Wsyp interesującą cię ilość makaronu. W zależności od uznania. Gotuj aż makaron nie zrobi się miękki. Na patelnię włóż pół kostki masła. Pokrój cebulę pióra i wrzuć na patelnię. Całość mieszaj aż cebula zrobi się złocista. Pokrój borowiki i wymieszaj z całością. Całość mieszaj na patelni aż grzyby wypuszczą swój sos. Dodaj soli i pieprzu. PAMIĘTAJ GRZYBY WCHŁANIAJĄ SÓL. Dlatego należy dodać jej znacznie wiecej niż normalnie do innych dań. Pokrój natkę pietruszki bardzo drobno i dodaj do dania. Następnie całość wymieszaj i dodaj 1/3 śmietanki 30%. Mieszaj do zagotowania się sosu. Ugotowany już makaron odcedź a do niego dodaj wczesniej przygotowany sos. Całość dobrze wymieszaj i GOTOWE. SMACZNEGO