Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszej rodzinie od lat w taki sposób gotuje się sos do potrawki, jest to przepis mojej babci Hilki, zachęcam do spróbowania. Smacznego.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 193
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 193
Składniki
Masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę ( robimy zasmażkę ), dolewamy stopniowo rosół, mieszamy, gotujemy do konsystencji budyniu. Wsypujemy rodzynki, cukier puder, sok z cytryny, zagotowujemy. Odstawiamy na bok. Żółtko mieszamy ze śmietaną i dodajemy do sosu, mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą ( nie gotować ). Podajemy z ryżem i mięsem z kury. Smacznego.