Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny piątkowy obiad w czasie grzybobrania! Dzięki wspaniałej pogodzie sezon grzybowy jest wyjątkowo długi.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 59
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 59
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Maślaki bezpośrednio po zbiorze obieram i obgotowuje w lekko osolonej wodzie. Można pominąć ten krok i użyć świeżych maślaków. Obgotowane maślaki nadają się do smażenia, marynowania lub mrożenia. Na patelni lekko rumieni się posiekaną cebulę, potem dodaje posiekany czosnek i grzyby, podsmaża na rumiano, obsypuje mąką, podlewa wodą, doprawia i dusi kilkanaście minut. Gotowe! Jeszcze ziemniaki posypane solą i koperkiem i tylko lekko wytrząchane.
Smacznego :)