Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszny i aromatyczny sos z podgrzybków, a do tego delikatne pulpety z łopatki wieprzowej, wszystko zrobione na jednej patelni. Smacznego !!!
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 60
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1009
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 145
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 60
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1009
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 145
Składniki
Na początku przygotujcie sobie średnią miskę, wrzucamy do niej mięso mielone, posiekany czosnek, majeranek, pokrojony w drobną kostkę por, namoczoną i odciśniętą bułkę, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy i formujemy pulpeciki. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy olej i dorzucamy masło, następnie posiekaną cebulkę, delikatnie solimy i podsmażamy aby delikatnie zmiękła. Następnie dorzucamy odmrożone podgrzybki, od czasu do czasu mieszając, podsmażamy i redukujemy nadmiar wody na wolnym ogniu, po 15 minutach wlewamy śmietankę, dorzucamy liść laurowy, pieprz. Gdy śmietanka zacznie się gotować dorzucamy pulpety i redukujemy cały sos od czasu do czasu mieszając, na koniec gdy sos się już zagęści dodajemy śmietanę 18%, posiekany szczypiorek i koperek, sól do smaku, całość dokładnie mieszamy, redukujemy i pyszne pulpety w sosie grzybowym gotowe!!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem.