Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos parmezanowy w tej wersji dobrze sprawdzi się do makaronu. Możesz go podawać samodzielnie albo dodać ulubione składniki, np. brokuły, szynkę, cebulę czy też boczek.
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 321
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 76
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 118
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 321
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 76
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 118
Składniki
Zetrzyj parmezan na drobne wiórki. Czosnek obierz, bardzo drobno pokrój.
Rozpuść masło w rondelku. Dodaj czosnek i zeszklij go. Teraz wlej śmietankę oraz wsyp parmezan. Zmniejsz moc palnika do minimum, mieszając przez cały czas.
Dopraw solą, pieprzem, bazylią. Dalej mieszaj i poczekaj aż sos zgęstnieje.