Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos puttanesca jest niezwykle łatwy i szybki w przygotowaniu. Powstaje na bazie prostych składników, które bez problemu znajdziecie w każdym sklepie. Jeśli nie przepadacie za filetami anchois, możecie je zastąpić tuńczykiem z puszki.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 124
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 275
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2917
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 124
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 275
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2917
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek podziel na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę wraz z czosnkiem.
Gdy cebula zmięknie, dodaj passatę, szczyptę suszonego oregano, pieprz i przekrojone na pół pomidorki. Następnie wrzuć pokroje w plastry oliwki i kapary. Całość trzymaj na ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 4 minuty. Pod sam koniec dodaj posiekanie filety anchois.
Ugotowany i odcedzony makaron wymieszaj z sosem puttanesca.
Danie serwuj posypane startym parmezanem.