Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos grzybowy z ziemniakami zapraszam jak robię
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88284
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 44
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88284
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 44
Składniki
Grzyby oczyszczam wykrawam robaczywe kroje na drobniejsze kawałki myje w wodzie scedzam daje do garnka zalewam zimą wodą daje łyżeczkę soli, kilka listków laurowych i ziaren ziela angielskiego i gotuje do miękkości podczas gotowania zbieram szumy z garnka mieszam od czasu do czasu, ugotowane grzyby scedzam na sitku .
Cebulkę kroje w kostkę przysmażam na oleju do zarumienienia wrzucam scedzone grzyby dodaje przyprawy smażę całość 10 minut dodaje śmietanę dusze jeszcze całość 5 minut .Ja podaje sos z ziemniakami ale można z makaronem lub kaszami jak ktoś lubi .Po dokładne wykonanie zapraszam na film.