Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będziecie zachwyceni tym przepisem. Zaczęłam go stosować i nie mogę przestać. Teraz kiedy są wreszcie szparagi robię go dwa razy w tygodniu. Można zrobić wersję wegańską że skwarkami z suszonych pomidorów lub jeśli jesz mięso z boczkiem.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1657
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 148
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 139
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1657
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 148
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 139
Składniki
Nastawić wodę na makaron i ugotować tak jak jest napisane na opakowaniu (odlać około 1 szklanki wody po ugotowaniu, będzie potrzebna do sosu). Szparagi umyć i odciąć twarde końcówki. Następnie łodygi pokroić w talarki zostawiając końcówki, je kroimy wzdłuż na pół i odkładamy na później. Rozgrzać trochę oliwy i wrzucić pokrojone łodygi szparagów oraz pokrojoną cebulę i czosnek. Pod koniec podsmażenia dodać chochlę wody z gotowania makaronu (10 minut). Całą zawartość przełożyć do wysokiego garnka i zmiksować dolewając 2 łyżki oliwy i trochę wody z gotowania makaronu jeśli trzeba, tak aby zmiksowane szparagi miały konsystencję sosu. Na tej samej patelni na której smażyły się łodygi szparagów wlać trochę oliwy i dodać pokrojone w kostkę suszone pomidory i/lub boczek, zrumienić i dodac końcówki szparagów. Smażyć dość krótko. Wlać zmiksowany sos i dodać makaron. Wszystko wymieszać razem ze sobą. Doprawić pieprzem i skórką z cytryny. Włożyć makaron i wymieszać. Wyłożyć na talerz. Można udekorować liśćmi bazyli lub świeżym tymiankiem.