Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sos z boczkiem z kopytkami"
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 32
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 130
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 52
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 30
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 32
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 130
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 52
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 30
Składniki
Ziemniaki umyj, obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź je, od razu przeciśnij przez praskę. Kiedy wystygną, połącz z jajkiem i mąkami. Z ciasta uformuj wałeczki, pokrój kopytka. Gotuj w osolonej wodzie ok. 5 min od wypłynięcia.
Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą.
Boczek pokrój w kostkę, cebulę w półplasterki. Cebulę zeszklij na oleju, podsmaż z boczkiem. Wrzuć bób, smaż chwilę razem. Oprósz pieprzem. Podawaj z kopytkami.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,10 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie