Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny sos który można podać z ziemniakami, makaronem czy kluskami ślaskimi. PYCHOTKA
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1699
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1699
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Składniki
mięso dokładnie płuczemy i kroimy (ja kroje w grubą kostke ale mozna tez pokroić w paski)
na dobrze rozgrzaną oliwe wrzucamy mięsko i podpiekamy aż bedzie brązowe, dodajemy cebulkę pokrojona w piórka
gdy mięso bedzie podpieczone posypujemy je dobrze mąką , dokładnie mieszamy i znowu smażymy aż maka sie troszkę przypiecze.
gdy mąka bedzie już przypieczona zalewamy wszystko zimna woga i dobrze mieszamy aby nic nie przywierało do dna garnka.
doprawiamy wszystko przyprawami.
gdy sosik nam zgestnieje dusimy wszystko pod przykryciem az miesko bedzioe miękkie.
10 minut przed koncem gotowania dodajemy koperek
SMACZNEGO:)