Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 64
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 64
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy odrobinę bułki tartej i przyprawy do wieprzowiny. Przygotowujemy klopsiki. Następnie obsmażamy na patelni, na niewielkiej ilości oleju. Przekładamy na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Czosnek i cebulą kroimy w drobną kostkę. Następnie wrzucamy do garnka z rozgrzaną oliwą, mieszamy, dodajemy szczyptę soli, pieprzu i cukru.
Następnie dokładamy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i odrobinę sosu chili. Mieszamy, gotujemy na małym ogniu. Pod koniec dodajemy bazylię i oregano. Dodajemy podsmażone wcześniej klopsiki, mieszamy delikatnie i podgrzewamy.
Na koniec do garnka dodajemy ugotowany makaron, wszystko mieszamy i wykładamy na talerz. Smacznego ;)