Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 181
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 181
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Składniki
Ugotuj makaron. Rozłóż go do trzech miseczek. Do każdej włóż inny barwnik. Nalej wody, aby makaron był całkowicie zakryty. Kiedy się zabarwi, ponownie odcedź. Rozgrzej oliwę.
Zeszklij pokrojoną cebulę oraz czosnek. Dodaj mięso i smaż chwilę. Wlej pomidory z zalewą, przecier.
Sos gotuj chwilę, dodaj zioła, przypraw. Kolorowy makaron rozłóż na talerze. Polej sosem mięsnym, posyp parmezanem. Udekoruj bazylią.
Porcje: 6, : 40 min, Cena: 2,30 zł, Kalorie: 392 kcalŹródło: Bella Relaks