Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w sosie pomarańczowym.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 91
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 91
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Pomarańczę obieramy, usuwamy błonki i dzielimy na cząstki (najlepiej robić o nad miską, żeby zachować sok, który nam się przyda). Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i sardele. Smażymy do momentu, kiedy sardele całkowicie się rozpadną. Następnie dodajemy pomarańcze razem z sokiem, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy ok. 10 min na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Makaron dodajemy do sosu, dodajemy posiekaną natką, dokładnie mieszamy. Podajemy z tartym parmezanem.