Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti carbonara"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
Makaron włóż do posolonego wrzątku. Gotuj ok. 10 minut. Jajka wymieszaj ze śmietaną. Parmezan zetrzyj. Odłóż ok. 2 łyżki sera do posypania, a resztę dodaj do śmietany z jajkami.
Sos przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.
Boczek pokrój na kawałeczki. Wysmaż na rozgrzanej patelni. Zdejmij. Makaron odcedź, osącz, włóż na patelnię. Zalej sosem. Smaż chwilę.
Dodaj boczek. Danie posyp resztą parmezanu i posiekanym szczypiorkiem. Udekoruj bazylią.Źródło: Naj