Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spaghetti carbonara"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
Wlej na dużą, wysoką patelnię łyżkę oliwy i usmaż pokrojony w drobną kostkę boczek. Kiedy boczek będzie chrupiący, dodaj do niego posiekany czosnek i pietruszkę. Wszystkie wymieszaj i smaż przez pół minuty.
Ugotuj makaron. Odcedź i wrzuć na patelnię z boczkiem. Zdejmij z ognia i wymieszaj z połową parmezanu. Postaw ponownie na gaz i podgrzewaj, aż makaron będzie gorący. Polej 2 jajkami roztrzepanymi i mieszaj, aż pokryje się masą jajeczną. Podawaj od razu posypany zmielonym pieprzem i pozostałym parmezanem.Źródło: Olivia