Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti carbonara to proste do przygotowania danie kuchni włoskiej. W naszej wersji jest to połączenie smażonego boczku, cebuli gotowanej w winie oraz makaronu w sosie jajecznym. Takie składniki są gwarancją doskonałego smaku. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
• Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń z opakowania i cedzimy. • Boczek kroimy kostkę i podsmażamy na patelni aż się zarumieni • Boczek odkładamy na bok a pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na tłuszczu, który się z niego wytopił • Kiedy cebula się zarumieni dodajmy do niej czosnku a następnie zalewamy winem
• Następnie cebulę z winem gotujemy na wolnym ogniu przez około 5 minut • W miseczce mieszamy żółtka z pokruszonym serem oraz śmietanką • Przygotowany sos łączymy z duszoną cebulą oraz pieczonym boczkiem • Całość gotujemy jeszcze przez kilka minut i doprawiamy solą oraz bazylią • Na koniec makaron łączymy z sosem i delikatnie mieszamy • Gotowe porcje posypujemy tartym serem i dekorujemy świeżą bazylią