Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny makaron,który przygotujesz w 30 minut.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Kiedy gotuje się makaron, kroimy w drobną kostkę boczek i podsmażamy go na patelni na średnim ogniu, aż się zarumieni.
Do małej miski wybijamy żółtka,ścieramy ser(zostawiamy około 20-30 g, aby posypać makaron na talerzu), dolewamy 50 ml wody. Dodajemy pół łyżeczki soli oraz pieprzu. Mieszamy.
Makaron odcedzamy i dodajemy go do boczku.Mieszamy. Zmniejszamy ogień pod patelnią do minimum i wylewamy jajka. Przez 2-3 minuty podgrzewamy ciągle mieszając, aby jajka się nie ścięły. W razie potrzeby możemy dolać troszkę wody w trakcie podgrzewania.
Makaron wykładamy na talerz i posypujemy resztą sera.