Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z sosem mięsno pomidorowym posypany tartym parmezanem – to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni włoskiej. Sycące i pyszne. Do tego lampka lekkiego wina i obiad staje się wykwintny ;)
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 135
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 313
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 64
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 114
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 135
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 313
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 64
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 114
Składniki
Obraną marchew i cebulę kroimy w drobną kostkę, por na półplasterki, ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy marchew i por, dokładając cebulę i czosnek. Następnie dodajemy mięso i smażymy na dużym ogniu, aż mięso zbrązowieje. Całość podlewamy winem, dodajemy pomidory z puszki, koncentrat, bazylię, oregano, szczyptę cukru, sól i świeżo zmielony pieprz. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem ok. 30 minut. Doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Wykładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy tartym parmezanem.