Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spaghetti po wiejsku"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Cebulę obieramy i drobno siekamy. W głębokiej patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju, wrzucamy cebulę, podsmażamy. Po dwóch minutach dodajemy obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy przez kolejne dwie minuty.
Pomidory kroimy na mniejsze cząstki i razem z zalewą wlewamy do cebuli. Solimy, doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem. Od czasu do czasu mieszając, gotujemy na wolnym ogniu około 40 minut, aż połowa sosu odparuje.
Spaghetti gotujemy według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Odcedzamy.
Makaron przekładamy do pomidorów i, stale mieszając, chwilę podgrzewamy. Zioła płuczemy, połowę drobno siekamy, wrzucamy do spaghetti. Wyłożone na talerze danie posypujemy grubo tartym serem i dekorujemy odłożonymi listkami pietruszki lub bazylii.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3,10 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 583 kcal Białko 32 g/ Tłuszcz 21 g/Węglowodany 72 gŹródło: Rewia