Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti polane sosem bolońskim"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 122
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 122
Składniki
Marchewki oraz seler korzeniowy obierz, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Orzeszki upraż na suchej patelni. Seler naciowy oczyść, pokrój na kawałki. Oliwki grubo posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso. Dołóż cebulę, marchewkę oraz seler korzeniowy i naciowy. Krótko podsmaż. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Do składników na patelni dodaj koncentrat i rozgniecione pomidory z puszki. Sos gotuj 10 minut. Pod koniec gotowania wymieszaj go z oliwkami i orzeszkami.
Makaron odcedź, osącz. Sos ponownie przypraw do smaku. Wymieszaj z makaronem. Danie posyp parmezanem. Udekoruj majerankiem.Źródło: Naj