Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti w bakłażanowych roladkach"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 74
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 74
Składniki
Makaron spaghetti ugotuj al dente w osolonej wodzie z odrobiną oleju, po czym schłodź go (możesz zahartować go także zimną wodą).
Umyty bakłażan pokrój wzdłuż na bardzo cienkie plasterki. Delikatnie je osól i odłóż, by puściły sok. Następnie osusz je papierowym ręcznikiem, skrop olejem roślinnym, najlepiej rzepakowym, po czym zgrilluj (obsmaż na patelni grillowej).
Makaron złóż na trzy części, owiń plastrami bakłażana. Na każdym zawiniątku połóż trochę pesto. Przed podaniem udekoruj listkami natki, ewentualnie kawałkiem twardego żółtego sera (może być np. płatek parmezanu).
Czas: 45 min; liczba porcji: 3.
roladki możesz podać w wersji na ostro – plastry bakłażana posyp chili.Źródło: Świat kobiety