Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na smaczny, szybki obiad.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 47
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 29265
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 108
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 47
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 29265
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 108
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Słoninę kroimy w kostkę. Na dużej patelni wytapiamy tłuszcz. Boczniaki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę siekamy. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser kroimy w kostkę, dodajemy do jogurtu, mieszamy. Gdy tłuszcz się wytopi, dodajemy boczniaki, marchew i smażymy przez 10 min, cały czas mieszając. Następnie dodajemy cebulę, chwilę podsmażamy, aż cebula stanie się szklista, zmniejszamy płomień. Dodajemy jogurt wymieszany z kozim serem oraz lubczyk. Dusimy pod przykryciem (na niewielkim ogniu) przez 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie łączymy. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.